CONFERINȚA “Spitalele din România. Probleme ale componentei tehnice”

Pandemia de COVID-19 a scos în evidență stări de lucruri știute sau bănuite cu privire la suportul tehnic al actului medical intraspitalicesc din România. Din păcate, în această perioadă, s-au înregistrat o serie de evenimente grave. Amintim doar incendiile de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și de la Spitalul de Boli Infecționase „Matei Balș” din București.

Din primele date, cauzele acestor fenomene sunt de natură tehnică. Bineînțeles, acestea nu sunt primele fenomene de acest gen din sistemul medical românesc, dar ele au fost cele mai vizibile în această perioadă. Când se vorbește despre sănătate, atenția se focalizează în primul rând pe competențele personalului medical privitor la diagnostice și la tratamentele prescrise și  aplicate, și mai puțin pe întregul eșafodaj tehnic pe care se sprijină actul medical intraspitalicesc.

Se tratează superficial faptul că o unitate spitalicească are nevoie atât de personal medical, cât și de personal tehnic pe măsură. Scopul conferinței „Spitalele din România. Probleme ale componentei tehnice” pornește tocmai de la constatarea acestei stări de lucruri, în care observăm că dimensiunea tehnică, pe care o presupune actul medical intraspitalicesc, este generatoare de evenimente aflate la polul opus scopului acestui act. 

Conferința „Spitalele din România. Probleme ale componentei tehnice” este organizată de către „Centrul de Analiză și Mentorat Strategic” în parteneriat cu „Fundația de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară Iași” și „Fundația Academica Petre Andrei Iași”. În cadrul conferinței, specialiști în sănătate și reprezentanți ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență vor dezbate acest subiect de actualitate în tot sistemul sanitar românesc: „Spitalele din România. Probleme ale componentei tehnice”. Invitați la eveniment sunt: dr. Nelu Tătaru – președinte Comisia pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel – președinte Comisia pentru Sănătate din cadrul Senatului României, dr. Vasile Cepoi – director executiv DSP Iași, prof. dr. Grigore Tinică – manager Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, ec. Mirela Grosu – manager IRO Iași, prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu – medic șef UPU SMURD Iași, dar și reprezentanți ai IGSU și ISU din zona Moldovei. 

Conferința va avea loc la data de 14 mai 2021, de la ora 10 pe platforma ZOOM. Mai multe informații, pe www.centerams.ro

Shopping cart

close